Historien om hvordan foreningen blev til:

Fredericia Sportsfiskerforening blev stiftet den 10. Januar 1945.

Det kunne man læse i den lokale avis, at en del af Fredericias lystfiskere ville mødes på ”Fremad” for at stifte en lokal lystfisker- forening.

Sjælen i foretagendet var overpakmester C.M. Lund, som her fortæller lidt om baggrunden.

På spørgsmålet om, hvordan man finder på at starte en lystfisker-forening, når man ikke har egnet vand, svarede Lund:

”Tilsyneladende ser det også tosset ud, for vi mangler fiskevand på Fredericia egnen, og da både Kolding og Vejle har meget aktive foreninger, er der næppe heller vand – steder at leje i naboegnene.

Men en lystfisker er nu engang en ihærdig mand, han giver ikke op for de store afstande, så vi finder nok egnede steder.”

”Forstår De”, fortsætter Lund, ”det, det gælder om for os, er være en organisation, hvorved vi billigere og lettere kan komme til at leje egnede fiskevande. Det har også den store fordel, at vi så kan være ene om stederne og selv bestemme, hvor meget der må fiskes.”

Hvor mange regner De med i aften?

”Jeg tror nok, vi bliver et halvt hundrede stykker. Og så er der mange flere rundt om i byen, som forhåbentlig efterhånden melder sig ind”.

Hvorledes kan så mange være aktive lystfiskere, når de ikke før har kunnet være aktive her?

”De har alle sammen enkeltvis taget langt væk, hvor de kunne fiske, og rundt om har vi så mødt hinanden og snakket om, hvor forkert det er, at man langt borte har mødt en fredericianer, som man slet ikke anede var lystfisker”.

Hvorfor kan De så godt lide at fiske?

”Fordi det er så pragtfuldt at komme ud i naturen og lade nerverne hvile.
Intet afslapper som lystfiskeri”.

Også når de ikke fanger noget?

”Betyder intet, det giver kun stof til en god historie”.

C.M. Lund var formand

for foreningen i perioden